Butlletí 97. Març 2024

TALLER MASRIERA

El Taller Masriera serveix d’inspiració als nostres joves artistes de primària.

Un projecte comunitari engegat des de l’AVVDE en el que col·laboren les escoles del barri, famílies i Ajuntament.


Les voluntàries i voluntaris de la Comissió de Cultura i Lleure de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample impulsen una nova edició d’aquest projecte de marcat caràcter comunitari que uneix recuperació de la memòria i reivindicació del Taller Masriera amb un projecte artístic adreçat a l’alumnat de les escoles de barri. El seu resultat podrà veure’s en una exposició col·lectiva que es dura a terme durant el decurs de la Festa Major del Barri el 24, 25 i 26 de maig i que ens agradaria poder fer accessible a les persones amb deficiències visuals.

Enguany, i després de l’acord arribat amb l’Ajuntament, les nenes i nens de les escoles de primària podran conèixer aquest espai, el seu passat, present i futurs que es dibuixen. Tot plegat per després plasmar les seves impressions en un collage realitzat amb materials reciclats, retalls i botons facilitats per les nostres voluntàries.

TALLER MASRIERA

Visites guiades al Taller Masriera


El 2024, s'han reprès les visites guiades al Taller Masriera. El templet neoclàssic, situat al carrer de Bailèn, 70, és obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas i es va construir l’any 1882 com a taller de pintors i escultors. Declarat Bé d’Interès Local, des de l’estiu del 2020 és de propietat municipal i la nova temporada de visites guiades s’allargarà fins al juny. Es programaran un dissabte al mes, tres visites guiades d’uns 45 minuts, que començaran a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h per a grups d’un màxim de 25 persones.

Les inscripcions s'obren el dia 15 del mes anterior a la visita. Dies de visita:

27 de gener, 17 de febrer, 16 de març, 20 d'abril, 18 de maig i 15 de juny de 2024

TALLER MASRIERA

Matinal de Ping Pong al Taller MasrieraEl diumenge 25 de febrer l’ Associació va organitzar una nova edició de les "Trobades Ping Pong i vermut musical al Taller Masriera", al Bailèn 70. Un total de 19 parelles van jugar al torneig, la meitat de les quals han estat veïns i veïnes que participaven per primer cop en aquest esdeveniment, posant així de relleu les ganes que tenim els veïns de fer vida de barri, de fer coses junts, i lo mancats que estem d’espais on trobar-nos. Ara més que mai reivindiquem poder utilitzar l'espai Taller Masriera com a Ateneu.


Veniu a jugar amb nosaltres!

La propera matinal serà el diumenge 21 d'abril. Inscriviu-vos!

Contacteu amb: Joan Alegre al 636954923

HABITATGE

Els barris de Barcelona preparen una campanya ciutadana al voltant de l'habitatge


Sota el lema "Pel dret a l’habitatge i a viure a la nostra ciutat", activistes de 24 associacions veïnals de tots els districtes de Barcelona s’han trobat a la Favb el matí del dissabte 24 de febrer per parlar sobre les problemàtiques de l’habitatge.

Un tema global, de ciutat, que a cada barri té la seva casuística concreta. L’estat i antiguitat del parc d’habitatge existent, la seva evolució històrica, en qui recau la propietat o si és una zona pressionada pel turisme són alguns dels factors que condicionen les diferents problemàtiques.

Especulació immobiliària, expulsió del veïnat, desnonaments, preus inassolibles per a la classe treballadora, falta d’habitatge públic o pisos amb problemes estructurals són alguns dels problemes que han detectat les associacions veïnals. Una enquesta realitzada per la Favb hi vol posar fil a l’agulla.

L’assemblea ha arrencat amb un traspàs de les conclusions de la Trobada de Grans Ciutats sobre Habitatge, que es va celebrar el passat 15 de gener, i que va servir per contextualitzar un problema que requereix mesures polítiques més enllà de les institucions municipals. La "Declaració de Barcelona" és el full de ruta compartit amb el moviment veïnal estatal.

L’habitatge, que hauria de ser un dret bàsic, ho és per a cada cop menys veïnes i veïns, i encara menys per a les generacions més joves. Conscients que sense habitatge no hi ha veïnat, i sense veïnat no hi ha barris, les associacions s’han emplaçat a treballar durant els pròxims mesos en una campanya ciutadana que requerirà de la unitat d’acció amb altres entitats i moviments en lluita pel dret a l’habitatge.

La pròxima trobada: l’assemblea de la Favb que se celebrarà a principis del mes de maig, de la qual ha de sortir un calendari de mobilitzacions.

La seixantena d’activistes veïnals presents a la reunió, que ha acabat amb un vermut de germanor, representen les associacions veïnals de Sant Andreu Nord, Provençals de la Verneda, Esquerra de l'Eixample, Congrés-Indians, Casc Antic, la Pau, Sagrada Família, la Satalia, Xarxa Veïnal del Raval, el Poblenou, barri de Sant Antoni, Dreta de l’Eixample, les Corts, les Planes, Vila de Gràcia, Trinitat Uneix, Centre Social de Sants, la Prosperitat, Porta, Torre Baró, Clot-Camp de l'Arpa, la Verneda Alta, el Sanatori i Joan Maragall del Guinardó. 15 associacions federades han excusat la seva presència.

Barcelona, 24 de febrer de 2024

TURISME

Si estàs patint degut a algun pis turístic que tens al teu edifici o coneixes algú amb aquesta problemàtica:

No esteu sols

Intentem fer grup per lluitar tots junts, davant les institucions perquè entenguin i empatitzin amb el nostre problema i ajudin a resoldre’l.


Posa’t en contacte amb nosaltres, som l’avv de la dreta de l’eixample, estem al carrer aragó 317, els dilluns de 18,30h a 20,30h.

Contactar amb: info@avvdretaeixample.cat
TELEFONAR DE 20H A 22H AL 93 832 23 15

Si no ho fem tots junts, els pisos turístics hi seran sempre...

ACTIVITATS

3 DE MARÇ:
CALÇOTADA DE LA DREIXA

Aquest diumenge 3 de març 2024 les membres del Casal de Joves La Dreixa organitzem una calçotada a peu de carrer (C/Diputació entre Bailèn i Girona) i oberta a totes les veïnes.

Com a entitats i associacions del barri de la Dreta de l'Eixample, us convidem a comprar tiquets per a assistir a aquest acte, que durarà tot el dia i inclourà música, jocs i, sobretot, un menú ben bo de calçots, que inclou opcions veganes i sense gluten per a aquells que en vulguin!
Podeu accedir a la compra de tiquets presencialment el mateix diumenge (15€) o bé per Internet, a través de l'enllaç que hi ha al nostre compte d'Instagram (@cjovesladreixa) (11€).

Moltes gràcies per la vostra atenció, no dubteu en fer-ne difusió a les membres de les vostres entitats i a les veïnes del barri! D'altra banda, si necessiteu qualsevol altra informació, no dubteu en contactar-nos per aquest correu.

Fins diumenge!
Casal de Joves La Dreixa

8 DE MARÇ:
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Un any més l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de L’Eixample conjuntament amb el Centre de Serveis Socials Dreta Fort Pienc, Cor Eixample e Integral, Cooperativa de Salut, hem organitzat un matí de/per la Dona, amb les següents xerrades:10:00h. Centre de Serveis Socials Dreta Fort Pienc
Xerrada: Diferències entre ‘’divorciar-se i separar-se’’
A càrrec del PIAD, (Advocada, del Punt d’Informació i Atenció a les Dones)

11:30h. Pausa Cafè

12:00h. Integral, Coop de Salut:
Xerrada: “Salut integral de la dona”
En aquesta xerrada parlarem sobre la salut integrativa i la psiconeuroimmunologia dirigida a la dona. Aprendrem què vol dir ser cíclica, la influència dels canvis hormonals en el cos i la ment, i com cuidar-nos en cada etapa vital, des de l’adolescència, passant per l’edat fèrtil fins el climateri i la menopausa.
A càrrec de Laura Jové, psiconeuroinmunologia aplicada a la salut de la dona.DÍA DE LA DONA 8 de març de 2024, al XAMFRÀ 317: C/ Aragó, 317

11 DE MARÇ:
TALLER GRATUÏT DE GANXET

Enganxat al ganxet!!! A la mitja! A les agulles circulars!


La Comissió de Cultura i Lleure de l’AVVDE ha agafat al vol la idea d'algunes de les seves voluntàries de crear un nou taller, aquí a Xamfrà317. Aquest cop el taller girarà al voltant de les agulles de ganxet i mitja teixint al mateix temps que bufandes i puntes, relacions i coneixences.
El taller s’iniciarà l’11 de març i les places són molt limitades. Així que si us animeu afanyeu-vos a inscriure’s enviant un mail a info@avvdretaeixample.cat indicant en l’assumpte taller de ganxet.

13 DE MARÇ:
TROBADA DE MOBILITAT

El dimecres 13 de març en el local de la Favb a les 18:30h farem una trobada entre les AV i les entitats i organitzacions que en l'àmbit de la mobilitat sostenible* treballen en la ciutat.

Han confirmat l'assistència: Catalunya Camina, Obacc (bicis), PAT (prevenció d'accidents), PTP (Promoció Transport públic), ECOM (accessibilitat), Eixample Respira, Maragall Respira, Revolta Escolar. Ara cal que totes les Av que pugueu us hi apunteu (formulari de sota).
Els problemes i reptes en temes de mobilitat és una de les principals preocupacions del moviment veïnal. Creiem que és molt convenient acostar l'expertesa d'aquestes entitats a la realitat concreta dels nostres barris. Les sinergies que puguin sortir d'aquesta trobada ens poden enriquir mútuament.

Volem que aquest sigui el primer pas per aprovar una resolució sobre mobilitat en la propera Assemblea de la Favb. És molt important fer sentir la nostra veu perquè es tingui en compte en el nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU 2024-2030) que ara es comença a elaborar i que marcarà el futur dels nostres barris i de la ciutat.En la trobada després de les presentacions farem tres debats simultanis:


🔵 Com resoldre els conflictes en l’espai públic entre els diversos mitjans de mobilitat: vianants, vehicles de mobilitat personal, cotxes,.

🔵 Reptes en la millora del transport públic (velocitat comercial, accessibilitat, noves infraestructures,...)

🔵 Perquè és necessari reduir l’espai als cotxes i motos. Dificultats
Després farem una posada en comú i les conclusions. I un senzill pica-pica.
Inscripcions: Per a una bona organització de la trobada apunteu en quin debat preferiu participar.
La inscripció és individual i no hi ha límit de persones per AV.

Escriviu, si no ho heu fet, les demandes en matèria de mobilitat que hi ha en el vostre barri: llistat
Convoca:Comissió per la mobilitat de la Favb i

la junta de la Favb

30 DE MARÇ:

ES TANCA EL TERMINI PEL CONCURS DE CARTELLS DE LA FESTA MAJOR

El premi es lliurarà durant la Festa Major

24 al 26 de maig de 2024.

La Comissió de la Festa Major del 2024 ha convocat enguany el Concurs de Cartells amb jurat, adreçat a artistes de totes les edats no professionals.

El termini de presentació es tanca aquest 30 de març.
Podeu consultar les bases a:
https://avvdretaeixample.cat/1r-concurs-cartell-festa-major/ .

ACTIVITATS

PERIÒDIQUES.

A XAMFRÀ 317

Cor Harmònics.

Horari: 20:00h.-22:00h.

cada Dimecres

Aragó 317

El darrer dimecres 24 de gener de 2024 va començar a assajar el grup de GOSPEL “Cor Harmònics” a Xamfrà 317, un grup ja consolidat fa uns 10 anys i que necessitava un nou espai.

Interessats enviar un correu a: info@avvdretaeixample.cat

Dinars de carmanyola.

Horari: 14:00h a 15:30h.

cada Dimecres

Aragó 317

El programa VINCLES organitza DINARS DE CARMANYOLA,
un grup de conversa en català bàsic, a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317.

INSCRIU-TE! enviant un correu a:

coereixample@coreixample.com

Taller d’iniciació al bridge.

Horari: de 18:30h a 20:00h

cada Dijous

Aragó 317

Les places ja estan exhaurides, però, tot i això, si esteu interessats/interessades, us animem a inscriure-us en la nostra llista d'espera enviant un correu a info@avvdretaeixample.cat


Taller d’iniciació al bridge. Aquest mes de gener la nostra companya Suzanne ens iniciarà en els secrets del joc del Bridge. Una manera divertida de socialitzar alhora que exercitem les nostres capacitats cognitives.

La CORAL de l'AVVDE

Dijous 16 de febrer

Horari: de 19:30h a 20:30h

Aragó 317

La CORAL de l'AVVDE us anima a participar-hi.


Veïnes i veïns us proposem que els interessats a participar a la coral us afegiu als assaigs que anirem fent aquests propers mesos fins a la Festa Major.
Farem cançons de sempre. Ens trobarem a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317, al carrer d’Aragó 317, els divendres bimensuals, de 19:30h fins a 21h. Tothom serà benvingut!
Si vols més informació o ja estàs decidit a apuntar-te, contacta amb Joan Alegre al 636954923

CALENDARI MENSUAL

DE L’AVVDE

XAMFRÀ 317

Primer dilluns:

ASSEMBLEA GENERAL:

info@avvdretaeixample.cat

Segon dilluns:

SOCIAL I COMUNITARI: info@avvdretaeixample.cat

Educació
Salut
Benestar Social
Persones grans

Tercer dilluns:

URBANISME I HABITATGE: info@avvdretaeixample.cat
Equipaments
Taller Masriera
Espai Públic i Zones Verdes

Habitatge
Turisme
Medi Ambient
Mobilitat

Quart dilluns:

COMUNICACIÓ: comunicació@avvdretaeixample.cat
Butlletí:

Marketing:
Relacions públiques:
Xarxes socials:

Divendres:

CULTURA, FESTES I LLEURE: info@avvdretaeixample.cat
Festa Major
Cine Forum
Altres activitats

twitter facebook website instagram 
Disseny gomezminarro.com
Email Marketing Powered by MailPoet