Butlletí 99. Maig 2024

FESTA MAJOR

Ja tenim cartell de Festa Major 2024!!!

Enhorabona a Sandra Serres guanyadora del 1r Concurs de Cartell de la FM de la DE i el nostre més sincer agraïment a totes les persones que han participat: artistes, jurat i patrocinadors (Mercat Concepció, Cinemes Girona i Norma Còmics).

24,25 i 26 de Maig arriba la Festa Major al barri amb l’AVVDE!! Una Festa Major com mai!!

Hem organitzat tota mena d'activitats per a tots els públics:

✔︎ Arròs popular amb opció vegana
✔︎ Balls de nit de divendres i dissabte
✔︎ Colles de gegants i castelleres
✔︎ Ping-pong
✔︎ Activitats de més petit format on donarem cabuda al talent musical i creatiu del barri amb més d'una dotzena d'actuacions a l'escenari

A mitjan maig us farem arribar un butlletí especial sobre la Festa Major, estigueu atents/es!! Fins llavors us animem a anar descobrint-la seguint-nos a Instagram AVVDE

JORNADA D’ALIMENTACIÓ CONSCIENT, SALUT I MOVIMENT AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ.

Primera activitat organitzada per la Subcomissió de la Taula d’Entitats i Serveis de L’Eixample Dreta amb el títol: ‘’Salut, moviment i alimentació conscient al Mercat de la Concepció’’, el darrer 19 d’abril.

L’Associació de Veïns i Veïnes de L’Eixample Dreta ha estat una de les Entitats impulsores de la Taula d’Entitats i Serveis membre d’aquesta Subcomissió conjuntament amb el Mercat de la Concepció, el CAP de Roger de Flor, Integral Cooperativa de Salut i Òmnium.

La jornada es va desenvolupar de la següent forma: A les 10:30h., un cop feta la salutació pels representats del Mercat, Pilar Gomà i Àngels Fisas conjuntament amb la Tècnica de Districte Nuria Hernández i Cristóbal Zueras com a Cap d’Acció Comunitària de Districte, va iniciar la jornada amb la xerrada dels referents del CAP de Roger de Flor, tant del nutricionista (Àlex Vera) com de la fisioterapeuta (Marta Costa) sobre: ’’Viure més i millor! Alimentació, activitat física i envelliment’’

Xerrada referents del CAP de Roger de Flor, nuticionista i fisioterapeuta

A les 12:00h. vàrem gaudir del Taller : ‘’La meva recepta’’ taller de cuina intercultural amb joves del Projecte Ocell de Foc i la col·laboració de l’Escola López Vicuña, un taller organitzat per Integral Cooperativa de Salut

Ocell de Foc i Escola López Vicuña, organitzat per Integral Cooperativa de Salut

A les 16:45h, vàrem gaudir del Taller Familiar d’alimentació conscient organitzat per Integral Cooperativa, tots els productes han estat cedits pel Mercat, productes de proximitat i temporada. Cada assistent ha portat la seva carmanyola

Taller del tupper saludable, organitzat per Integral Cooperativa de Salut

A les 18:30h. vàrem gaudir de la xerrada al voltant del llibre:’’ La medicina que necesitas eres tu: hábitos antiinflamatorios para una salud extraordinária’’ per la seva autora Montse Prados

Xerrada al voltant del llibre. Montse Prados

A les 19:30h. La Coral de L’Associació de Veïnes i Veïns de L’Eixample Dreta: ‘’Coral Taller Masriera’’ va oferir un petit repertori com a cloenda, un brindis final va clausurà la jornada.

Cloenda: Coral Taller Masriera

Brindis de l’Associació de Veïns i Veïnes de L’Eixample Dreta

Taula d’Entitats i Serveis de la Dreta de L’Eixample

El Mercat de la Concepció; La Biblioteca Sofia Barat: - Districte (Ajuntament) - Integral Cooperativa de Salut: - el CAP de Roger de Flor; El Responsable d’Acció Comunitària de Districte - Ômnium:- L’ Associació de Veïnes i Veïns de L’Eixample Dreta- L’ Escola López Vicuña: - AVV Passeig Sant Joan- Coreixample- AFA Escola de la Concepció- Rotary Club Barcelona Diagonal- La Merienda- Integral Cooperativa de Salut- Associació Descabelladas)- (El safareig)- Associació per la Dona Efectiva- Escola Pia Nostra Senyora- Escola FESB Sagrat Cor Diputació- Escolàpies Llúria- grup ECOS- CSS Dreta - Fort Pienc- Projecte Radars- Dona Cançó- CC La Casa Elizalde- Biblioteca Arús- veïna-Salut sense sostre- Mossos d’Esquadra comissaria Eixample,
La Dreixa,-….i seguirem creixent

ESPAIS PÚBLICS

VEÏNS I ENTITATS VEUEN “ABSURDA” LA NOVA SENTÈNCIA QUE TOMBA L’EIX VERD DE COMTE BORRELL

Consideren que les demandes judicials són una mesura de pressió per evitar que l'Ajuntament exporti el model de les superilles a altres indrets de la ciutat

L’endemà que un jutjat hagi tombat l’eix verd del carrer de Comte Borrell i n’hagi exigit el desmantellament i la tornada a l’estadi anterior a la pacificació, les entitats veïnals i ciutadanes han posat el crit al cel. L’Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample (AVVEE) ha qualificat la sentència “d’absurda“ i ha considerat contradictori el fet que la sentència “exigeix que s’hagués modificat el Pla General Metropolità (PGM) abans de fer la pacificació, quan a cap de les pacificacions a Barcelona no s’ha modificat“. En aquest sentit, confiem que l’Ajuntament recorrerà contra la sentència, tal com ja ho va avançar el consistori divendres mateix. Incredulitat per la sentència i la denúncia L’AVV Esquerra de l’Eixample ha mostrat “incredulitat“, tant per la sentència com també per la denúncia de Barcelona Oberta: “és increïble que uns sectors socials vulguin guanyar als tribunals el que no van poder aturar per una altra via“, alhora que , tal i com s’ha pogut comprovar “els eixos verds són una història d’èxit“. En aquesta línia s’hi ha pronunciat també la Plataforma Consell de Cent Verd i Viu., considera que la denúncia “és una manera de fer pressió per impedir que els eixos verds s’exportin a altres punts de la ciutat”, una imposició per revertir aquesta reforma que va en contra dels interessos dels veïns.

ESPAIS PÚBLICS

LES OBRES DEL PARC JOAN MIRÓ COMENCEN !!!

Les obres del Parc Joan Miró han començat amb la tala dels arbres afectats. NOSALTRES RESISTIM. Concentració 2 de maig a les 17h.

TALLER MASRIERA

CONTINUEN LES VISITES GUIADES AL

TALLER MASRIERA

El 2024, s'han reprès les visites guiades al Taller Masriera. El templet neoclàssic, situat al carrer de Bailèn, 70, és obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas i es va construir l’any 1882 com a taller de pintors i escultors. Declarat Bé d’Interès Local, des de l’estiu del 2020 és de propietat municipal i la nova temporada de visites guiades s’allargarà fins al juny.

Es programaran un dissabte al mes, tres visites guiades d’uns 45 minuts que començaran a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h per a grups d’un màxim de 25 persones.

Les inscripcions s'obren el dia 15 del mes anterior a la visita. Dies de visita: 16 de març, 20 d'abril, 18 de maig i 15 de juny de 2024.

HABITATGE

ATURAT EL DESNONAMENT

D’ARAGÓ 317 !!!

El passat 22 d'abril conjuntament amb el Sindicat de l'Eixample i l’AVVDE vàrem aturar el desnonament de Jonathan d’Aragó 317. Hem demanat explicacions a l'Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB), propietari de l'edifici, de perquè desprès de 6 anys de la compra de l'edifici encara no s'han regularitzat els contractes, hi han nous desnonaments i no s'ha portat a terme la rehabilitació. L’IMHAB insisteix en aquest desnonament tornant a convocar-lo el 13 de maig.

TURISME

SI ESTÀS PATINT DEGUT A ALGUN PIS TURÍSTIC QUE TENS AL TEU EDIFICI O CONEIXES ALGÚ AMB AQUESTA PROBLEMÀTICA:

NO ESTEU SOLS!

Intentem fer grup per lluitar tots junts. Davant les institucions perquè entenguin i empatitzin amb el nostre problema i ajudin a resoldre’l.

Posa’t en contacte amb nosaltres, som l’avv de la dreta de l’eixample, estem al carrer aragó 317, els dilluns de 18,30h a 20,30h. contactar amb info@avvdretaeixample.cat

TELEFONAR DE 20H A 22H AL 93 832 23 15

SI NO HO FEM TOTS JUNTS, ELS PISOS TURÍSTICS HI SERANSEMPRE...Consulteu els habitatges del vostre entorn i verifiqueu si tenen o no llicència d’ús turístic:

Guia per protegir les Comunitats de propietaris dels Habitatges d’ús turístic:Tots els edificis de propietat horitzontal han de tenir constituïda una comunitat de propietaris, amb uns estatuts que sovint no contemplen la incidència dels Habitatges d’Ús Turístic, en els pisos de la finca, i que ocasionen problemes de convivència, baixen el valor econòmic dels pisos i redueixen l’oferta dels habitatges d’ús residencial.

Per tal de evitar-ho es necessari modificar els estatuts de la comunitat. El procediment habitual és el següent :

 En una reunió formal de la comunitat de propietaris es fa constar en acta la voluntat que no hi hagi pisos turístics en l'edifici.

 S’encarrega a un advocat la redacció de la modificació dels estatuts.

 Un cop es te l'esborrany, s'envia a tots els propietaris per que indiquin si hi estant d'acord o volen fer alguna modificació, dins d’un un termini.

 Un cop es té el document definitiu incorporant les possibles modificacions, s'envia novament a tots els propietaris per que ho ratifiquin posant un termini per rebre les respostes.

 Si passat aquest termini algun dels propietaris no contesta, se'ls hi envia un burofax requerint-los per que contestin en un termini fixat. Si no contesten s'entén que s'adhereixen a l'esborrany definitiu.

 Per poder aprovar aquesta modificació, han d'estar 4/5 parts dels propietaris (80%).

 El President/a junt amb l'administrador/a de la comunitat presenten un certificat conforme els nous estatuts han estat aprovats pels propietaris i, adjuntant els nous estatuts, es porten al Notari per que els legalitzi.

 Un cop es té el document notarial es porten al registre de la propietat. El Tribunal Suprem conclou que “les limitacions han de ser clares, precises i expresses perquè la inclusió de l'activitat turística a la prohibició estatutària és perfectament coherent amb la seva lletra i esperit, que no és una altra que prohibir que als habitatges s'exerceixi una activitat econòmica amb un caràcter comercial, professional o empresarial com passa amb els apartaments turístics”.

ACTIVITATS

PERIÒDIQUES.

A XAMFRÀ 317

Cor Harmònics.

cada Dimecres

Horari: 20:00h.-22:00h.

Aragó 317

El darrer dimecres 24 de gener de 2024 va començar a assajar el grup de GOSPEL “Cor Harmònics” a Xamfrà 317, un grup ja consolidat fa uns 10 anys i que necessitava un nou espai.

Interessats enviar un correu a: info@avvdretaeixample.cat

Dinars de carmanyola.

cada Dimecres

Horari: 14:00h a 15:30h.

Aragó 317

El programa VINCLES organitza DINARS DE CARMANYOLA,
un grup de conversa en català bàsic, a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317.

INSCRIU-TE! enviant un correu a:

coereixample@coreixample.com

Taller d’iniciació al bridge.

cada Dijous

Horari: de 18:30h a 20:00h

Aragó 317

Les places ja estan exhaurides, però, tot i això, si esteu interessats/interessades, us animem a inscriure-us en la nostra llista d'espera enviant un correu a info@avvdretaeixample.cat


Taller d’iniciació al bridge. Aquest mes de gener la nostra companya Suzanne ens iniciarà en els secrets del joc del Bridge. Una manera divertida de socialitzar alhora que exercitem les nostres capacitats cognitives.

La CORAL de l'AVVDE

Els divendres: Cada 15 dies

Horari: de 19:30h a 20:30h

Aragó 317

La CORAL de l'AVVDE us anima a participar-hi.

Veïnes i veïns us proposem que els interessats a participar a la coral us afegiu als assaigs que anirem fent aquests propers mesos fins a la Festa Major.
Farem cançons de sempre. Ens trobarem a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317, al carrer d’Aragó 317, els divendres bimensuals, de 19:30h fins a 21h.

Tothom serà benvingut!


Si vols més informació o ja estàs decidit a apuntar-te, contacta amb
Joan Alegre al 636954923

TALLER GRATUÏT DE GANXET

cada dilluns

Horari: de 16:00h a 18:00h

Aragó 317


Enganxat al ganxet!!! A la mitja! A les agulles circulars!


La Comissió de Cultura i Lleure de l’AVVDE ha agafat al vol la idea d'algunes de les seves voluntàries de crear un nou taller, aquí a Xamfrà317. Aquest cop el taller girarà al voltant de les agulles de ganxet i mitja teixint al mateix temps que bufandes i puntes, relacions i coneixences.

Interessats enviar un correu a: info@avvdretaeixample.cat


CALENDARI MENSUAL

DE L’AVVDE

XAMFRÀ 317

Primer dilluns:

ASSEMBLEA GENERAL:

info@avvdretaeixample.cat

Segon dilluns:

SOCIAL I COMUNITARI: info@avvdretaeixample.cat

Educació
Salut
Benestar Social
Persones grans

Tercer dilluns:

URBANISME I HABITATGE: info@avvdretaeixample.cat
Equipaments
Taller Masriera
Espai Públic i Zones Verdes

Habitatge
Turisme
Medi Ambient
Mobilitat

Quart dilluns:

COMUNICACIÓ: comunicació@avvdretaeixample.cat
Butlletí:

Marketing:
Relacions públiques:
Xarxes socials:

Divendres:

CULTURA, FESTES I LLEURE: info@avvdretaeixample.cat
Festa Major
Cine Forum
Altres activitats

twitter facebook website instagram 
Disseny gomezminarro.com
Email Marketing Powered by MailPoet