Butlletí 100. Maig 2024

Especial Butlletí FESTA MAJOR

24,25 I 26 DE MAIG ARRIBA LA FESTA MAJOR AL BARRI AMB L’AVVDE!! UNA FESTA MAJOR COM MAI!!

SORTIM AL CARRER A GAUDIR DE LA NOSTRA FESTA MAJOR!!

Des de la recentment creada Coordinadora d’Entitats de Festa Major de la Dreta de l’Eixample estem molt orgulloses de poder presentar-vos el que creiem és un excel·lent programa, més divers, inclusiu, cívic, solidari, atent a la sostenibilitat i a la lluita contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

Tot plegat és el resultat de la dedicació amatent de les més de 50 entitats, serveis i organitzacions i 1.200 persones voluntàries que faran possible que del 22 al 26 de maig es duguin a terme més de 70 activitats. Aquest any, als recintes coordinats per l’Associació Veïns i Amics del passeig de Sant Joan, Casal de Joves de La Dreixa i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample, s’hi afegeixen el del veïnatge del passatge Bocabella i diversos equipaments culturals, socials i de culte del barri.
És un programa divers com també ho és la gent que vivim al barri. Un programa on hi tenen cabuda, a més de les tradicionals mostres de cultura popular i balls de nit, tot un seguit d’iniciatives impulsades des de les nostres entitats que ens donaran a conèixer realitats sovint properes, però no per això conegudes. Un treball en xarxa i col·laboratiu on la gresca i la reivindicació aniran de bracet.

En aquest sentit, la pregonera d’enguany, Teresa Urroz -actriu i ànima de Descabelladas- representa valors que volem que siguin presents a la nostra Festa Major: alegria, talent, treball, empatia, solidaritat i emprenedoria.

És per això que us animem i convidem a sortir als nostres carrers i places amb amics, veïnes i família per gaudir en comunitat d’aquests dies de festa, recordant-nos que la Dreta de l’Eixample, malgrat tot, encara existim com a barri.

PROGRAMACIÓ

Tot i que podeu consultar tota la programació de la Festa Major i descarregar el Programa en el següent enllaç, no ens en sabem estar de fer-vos un tastet de què podreu trobar al recinte coordinat per l’AVVDE, situat al carrer Girona entre Aragó i Diputació.

● Dinar de Festa Major amb una entretinguda sobretaula.

Dissabte 25 els de @paelles.papitu ens cuinaran un arròs de llenya (marisc o vegà) que ja és tot un clàssic a Barcelona. El menú inclou beguda, pa i postres. El preu és de 15€ per persona, ja podeu adquirir els vostres tiquets a https://entrapol.is/rDvUc. Venda fins el 21 de maig o esgotar places.
Per a després de dinar us animem a participar en alguna d’aquestes activitats, n’hi per a tots els gustos!
● Campionat de botifarra, escull la teva parella i el teu trumfo!
● Taller de brodat amb fotografies
● Porta el teu joc de taula preferit i juguem plegats!
● Porta la teva pala i vine a jugar al ping-pong! Classes d'iniciació organitzades pels nostres companys/es de les matinals de diumenge del Taller Masriera.Edita això per inserir text.

● Ping-Pong al carrer

Al matí de dissabte 25 els nostres companys/es “pingponaires” ànima de les matinals de diumenge del Taller Masriera han organitzat un Torneig de dobles obert a totes les edats amb premis per als guanyadors/es.

Inscripcions trucant al 636954923.
del Taller Masriera han organitzat un Torneig de dobles obert a totes les edats amb premis per als guanyadors/es.

Inscripcions trucant al 636954923.

● Cultura tradicional per a petits i grans

Divendres 24 Ball de Bastons:
L'alumnat del Balmes farà una ballada multitudinària de bastons per la festa major on oferirà al barri 6 balls bastons tradicionals i d’altres d'inventats.

Dissabte 25 Diada Castellera de Festa Major de la Dreta de l'Eixample:
Per primera vegada, la Festa Major comptarà amb un dels actes de Cultura Popular més emblemàtic del nostre país, organitzat pels Castellers de la Sagrada Família, la colla del nostre districte.

Diumenge 26 Trobada Gegantera i Cercavila Verda:
La trobada de gegants organitzada per la nostra colla dels gegants de la Pedrera ens oferirà una festiva cercavila amb gegants mitològics, històrics i populars arribats d’altres indrets del nostre país. Enguany la cercavila reivindicarà la necessitat de més espais verds i la cura dels existents.


● Per gaudir amb els més petits i petites de casa

Divendres 24 tarda
● Bicicletada familiar 'Volta Canalla' i taller de decoració de cascos de bicicleta
● Contacontes i mini mons per la infància
● Joc de preguntes amb clau de gènere per a nenes i nens de 4 a 8 anys
● Els jocs de taula d'arreu del món ens connectaran amb altres països
Dissabte 25
● 8è edició del llibre Gegant de Contes del barri: inventa't un conte i els il·lustradors/res te'l dibuixaran.
● Espectacle de màgia amb el Mag Ferbuch: Il·lusions sorprenents i moments màgics que captiven l'audiència.
● El talent musical del barri puja al nostre escenari
Tots els estils i generes hi tindran cabuda amb les bandes i corals amateurs que ens emocionaran i ens faran pensar a formar-ne part d’alguna d’elles.

Nits de ball divendres i dissabte al vespre

Divendres 24 us presentem un cartell de luxe per obrir la primera de les nits de ball d'aquesta Festa Major amb The Pandicorns, Abducted by Sound i Idília
Dissabte 25 encetàrem la ballaruca amb Los Vecinos. Tancaran la festa The Tutsies que ja l’any passat ens va oferir tot un espectacle i que enguany tornen gràcies a la col·laboració de Geseme i Parlem Telecom.
En una Festa Major no hi poden faltar els balls de nit. Així i tot, molt conscients de les molèsties que pot suposar per part d’aquell veïnat més proper a l’escenari, la nostra consigna és fer el possible per respectar el seu descans i donar per acabat el ball cap a la 1:00 de la matinada.

● Activitats permanents

Us animem a passar a saludar-nos al nostre estand de l’AVVDE

Si volem que l’associació pugui continuar defensant els interessos del veïnat i continuar organitzant una Festa Major com la d’enguany necessitem créixer amb nombre d'associats i amb persones voluntàries que puguin dedicar algunes hores a la comunitat.

Veniu i us ho explicarem.
I si ens porteu un nou soci/sòcia us convidem a un vermut.
L'HABITATGE A LA DRETA DE L'EIXAMPLE: GENTRIFICACIÓ,
● Exposició "L'habitatge a la Dreta de l'Eixample. Gentrificació: habitatge de luxe i turisme"

● Exposició col·lectiva "Recuperem i reciclem" sobre Taller Masriera: De la mà dels treballs artístics dels alumnes diferents escoles del barri donem a conèixer un dels seus edificis més singulars alhora que fem ressò de la reivindicació col·lectiva per la seva recuperació com a pol dinamitzador de la vida cultural i social del barri.

Us animem doncs a consultar el detall de tota la programació de la Festa Major a la nostra web https://avvdretaeixample.cat/ i a seguir-nos per xarxes @avvdretaeixample

Ens veiem ben aviat!!

US OFERIM LA CAMPANYA QUE HA DISSENYAT PARLEM TELECOM, COL.LABORADOR DE LA NOSTRA FESTA MAJOR.

Utilitza el codi QR o contacte amb PARLEM TELECOM i digues que vols acollir-te al descompte de la FESTA MAJOR DE LA DRETA DE L’EIXAMPLE
twitter facebook website instagram 
Disseny gomezminarro.com
Email Marketing Powered by MailPoet