Butlletí 96. Febrer 2024

TALLER MASRIERA

El Taller Masriera torna a oferir visites guiades

El 2024, s'han reprès les visites guiades al Taller Masriera. El templet neoclàssic, situat al carrer de Bailèn, 70, és obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas i es va construir l’any 1882 com a taller de pintors i escultors. Declarat Bé d’Interès Local, des de l’estiu del 2020 és de propietat municipal i la nova temporada de visites guiades s’allargarà fins al juny. Es programaran tres visites d’uns 45 minuts que començaran a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h per a grups d’un màxim de 25 persones. Cal inscripció prèvia que s’obra un cop finalitzada la visita anterior.

TALLER MASRIERA

El Teatre Studium del Taller Masriera reneix amb una ACCIÓ SORPRESA!

El passat 16 de desembre, al final de la darrera visita guiada, va saltar a l’escenari la versió de l’obra homònima d’Anton Txèkhov del “El Cant del Cigne”. Interpretada per Josep Maria Mas i Ferran Castells, sota la direcció de Lluïsa Mallol. Organitzada per la Plataforma Masriera, l’acció va ser un èxit de públic, que tot i les condicions van omplir platea i amfiteatre. La sessió va ser enregistrada amb vídeo pel càmera Luca Buturini.

HABITATGE

El passat 18 de desembre de 2023, l’AVV de la Dreta de l’Eixample va presentar el “INFORME DE GENTRIFICACIÓ I HABITATGE DE LUXE A LA DRETA DE L’EIXAMPLE” al Consell de Barri, un fenomen d’expulsió que molts veïns l’estan vivint dia a dia. En demanda d’una resposta per part de l’administració, es va entrar una queixa al registre de la Sindicatura de Greuges de Catalunya, la qual per dues vegades consecutives ha enviat una carta a l’Ajuntament de Barcelona demanant informació de les actuacions que tingui previst adoptar al respecte... De moment sense resposta.

HABITATGE

El 15 de gener passat, va tenir lloc la presentació en Roda de Premsa de la DECLARACIÓ DE BARCELONA, convocada per la Confederación Estatal de Asociaciones Vecinales (CEAV), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la Federación Regional de Asociaciones Vecinales de Madrid (FRAVM) i la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i les federacions veïnals de Barcelona, Madrid, Sevilla, Màlaga, Palma de Mallorca, Saragossa, Valladolid, València, Múrcia, Gijón, Córdoba, Vigo, Elx, Bilbao i A Corunya.

Reclamem a les diverses institucions nombroses reformes i ambició transformadora per abordar amb millors instruments la greu crisi d'habitatge que pateixen les nostres ciutats i fer front als fenòmens de l'especulació i la gentrificació que castiguen els nostres barris. El Dret a l'Habitatge va més enllà de disposar d'una Llei, s'ha de garantir com a un Dret fonamental a la nostra Constitució i com a pilar de l'estat de benestar al nostre país, impulsant reformes més profundes i comprometent inversions importants.

6 DE FEBRER:

TAULA D’ENTITATS I SERVEIS

El proper 6 de febrer de 2024 es reunirà la TAULA D’ENTITATS I SERVEIS de la Dreta de l’Eixample. Una taula transversal que busca crear sinergies al barri. De la primera Taula celebrada al novembre passat va esdevenir la proposta d’un Cicle d’Activitats que es desenvoluparan en el Mercat de la Concepció.
Horari: Dimecres 6 de febrer 18:00h. Lloc: Biblioteca Sofia Barat

Les entitats interessades podeu confirmar assistència en aquest formulari:
9 DE FEBRER:
RUA DEL CARNESTOLTES
La 5a Rua del Carnaval de a Dreta de l’Eixample està en marxa: Sortirà del Passatge Pla al Mercat de la Concepció. Concentració i Festa final al carrer Bruc, davant de l’Escola de la Concepció.
Organitza: Casal de Joves la DREIXA, amb la col·laboració d’entitats i serveis de la Dreta de l’Eixample i del Districte de l’Eixample.

Divendres 9 de febrer 17:15h.

Lloc: Passatge Pla

24 DE FEBRER:
LLIBRERIA DOCUMENTA

El nostre soci, Manel Cuevas presentarà el 24 de febrer el seu llibre

“EL LABERINT D’HORTA, UN JARDÍ QUE ENS PARLA”.

El jardí Neoclàssic del parc del Laberint d’Horta revela i amaga alhora el seu missatge. Revela mitjançant les al·legories i els símbols que l’adornen, però amaga a qui no sap entendre’n el significat: Qui tingui ulls per veure, veurà. Només qui sàpiga interpretar les al·legories i els símbols que conté podrà llegir, en el llibre del jardí, els consells que ha de seguir aquell qui busca, per mitjà del coneixement, el perfeccionament tan personal com espiritual.
El marquès de Llupià s’erigeix en pelegrí a la recerca de la veritat i, seguint la via del coneixement, ens convida a acompanyar-lo...

24 de febrer, 12:30h.

Lloc: Documenta. Pau Claris 144

25 DE FEBRER:
TALLER MASRIERA

TORNEIG DE PING-PONG: 25 de febrer, diumenge matí, de 10h a 14h

2ª trobada pinponera organitzada per la AVVDE al pati del Taller Masriera, gaudint d'un vermut musical.
Volem que aquest acte serveixi per trobar-nos amb veïns i veïnes i poder presentar la AVVDE i així poder anar fent-la gran i més representativa. A la vegada, passarem una bona estona veïnal.
Si vols més informació o ja estàs decidit a apuntar-te, contacta amb Joan Alegre al 636954923

Lloc: Jardí del Taller Masriera, Bailèn 70

ACTIVITATS PERIÒDIQUES

A XAMFRÀ 317

Horari: cada Dimecres 20:00h.-22:00h.

Lloc: Aragó 317

El darrer dimecres 24 de gener de 2024 va començar a assajar el grup de GOSPEL “Cor Harmònics” a Xamfrà 317, un grup ja consolidat fa uns 10 anys i que necessitava un nou espai.
Interessats enviar un correu a: info@avvdretaeixample.cat

ACTIVITATS PERIÒDIQUES

A XAMFRÀ 317

Horari: cada Dimecres 14:00h a 15:30h.

Lloc: Aragó 317

El programa VINCLES organitza DINARS DE CARMANYOLA, un grup de conversa en català bàsic, a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317.

Inscriu-te a: coereixample@coreixample.com

ACTIVITATS PERIÒDIQUES

A XAMFRÀ 317

Horari: cada dijous de 18:30h a 20:00h.

Lloc: Aragó 317

TALLER D’INICIACIÓ AL BRIDGE. Aquest mes de gener la nostra companya Suzanne ens iniciarà en els secrets del joc del Bridge. Una manera divertida de socialitzar alhora que exercitem les nostres capacitats cognitives.
Les places ja estan exhaurides, però, tot i això, si esteu interessats/interessades, us animem a inscriure-us en la nostra llista d'espera enviant un correu a info@avvdretaeixample.cat

ACTIVITATS PERIÒDIQUES

A XAMFRÀ 317

Dijous 16 de febrer, de 19h a 20:30h.

Lloc: Aragó 317

LA FESTA MAJOR 2024 DE LA DRETA DE L'EIXAMPLE, DEL 23 AL 25 DE MAIG, JA CAMINA.

La CORAL de l'AVVDE us anima a participar-hi. Veïnes i veïns us proposem que els interessats a participar a la coral us afegiu als assaigs que anirem fent aquests propers mesos fins a la Festa Major.
Farem cançons de sempre. Ens trobarem a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317, al carrer d’Aragó 317, els divendres bimensuals, de 19:30h fins a 21h. Tothom serà benvingut!
Si vols més informació o ja estàs decidit a apuntar-te, contacta amb Joan Alegre al 636954923

APARTAMENTS TURISTICS

SI ESTÀS PATINT DEGUT A ALGUN PIS TURÍSTIC QUE TENS AL TEU EDIFICI O CONEIXES ALGÚ AMB AQUESTA PROBLEMÀTICA:

NO ESTEU SOLS
INTENTEM FER GRUP PER LLUITAR TOTS JUNTS. DAVANT LES INSTITUCIONS PERQUÈ ENTENGUIN I EMPATITZIN AMB EL NOSTRE PROBLEMA I AJUDIN A RESOLDRE’L.
POSA’T EN CONTACTE AMB NOSALTRES, SOM L’AVV DE LA DRETA DE L’EIXAMPLE, ESTEM AL CARRER ARAGÓ 317, ELS DILLUNS DE 18,30H A 20,30H.
CONTACTAR AMB info@avvdretaeixample.cat
TELEFONAR DE 20H A 22H AL 93 832 23 15
SI NO HO FEM TOTS JUNTS, ELS PISOS TURÍSTICS HI SERAN SEMPRE...

CALENDARI MENSUAL DE L’AVVDE

AL XAMFRÀ 317

Primer dilluns:

ASSEMBLEA GENERAL: info@avvdretaeixample.cat

Segon dilluns:

SOCIAL I COMUNITARI: info@avvdretaeixample.cat

Tercer dilluns:

URBANISME I HABITATGE: info@avvdretaeixample.cat
Equipaments
Taller Masriera
Espai Públic i Zones Verdes
Habitatge
Turisme
Medi Ambient
Mobilitat

Quart dilluns:

COMUNICACIÓ: comunicació@avvdretaeixample.cat
Butlletí:

Marketing:
Relacions públiques:
Xarxes socials:

Divendres:

CULTURA, FESTES I LLEURE: info@avvdretaeixample.cat
Festa Major
Cine Forum
Altres activitats

twitter facebook website instagram 
Disseny gomezminarro.com
Email Marketing Powered by MailPoet