Butlletí 101. Juny 2024

LA MILLOR

FESTA MAJOR


Exultants amb la resposta del veïnat i voluntaris/es en aquesta Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2024:  • Més de 1500 participants en activitats i organització
  • Més de 4 mil assistents

Gràcies a tothom per fer-la possible!!!


No volem deixar passar l'ocasió per donar la benvinguda a les més de 30 persones que s'han associat a l'AVVDE durant aquests dies. A totes elles gràcies per donar-nos el suport que ens empeny a continuar! Com a mostra un recull d'alguns dels millors moments....

TAULA D’ENTITATS I SERVEIS DE LA DRETA DE L’EIXAMPLE

El darrer 04/06 s’ha cel.lebrat una reunió a L’Escola López Vicuña per valorar l’ activitat organitzada per la la Taula d’Entitats i Serveis de L’Eixample Dreta: ‘’Salut, moviment i alimentació concient ‘’, que es va dur a terme al Mercat de la Concepció’’, el darrer 19 d’abril , així com la proposta, per una possible nova data. La propera activitat serà el 18/10/2024, divendres, al Mercat de la Concepció.Hi esteu tots convidats. El fil conductor de la jornada seguirà sent ‘’Salut, moviment i alimentació concient. Repartirem informació a les parades del Mercat perquè us puguin avisar amb temps i publicarem el continguts quan el Grup Motor hagi definit les activitats i o xerrades que es faran. La Taula busca impulsar projectes de col.aboració entre les diferents Entitats i Serveis del barri de L’Eixample Dreta per reforçar la cohesió social i millorar la qualitat de vida de totes les persones que hi viuen o desenvolupen activitas al barri.. Aquesta s’ha creat al 2023 i va fer la seva presentació oficial durant la Festa Major 2024 d’ aquest darrer mes de maig amb un RAP del cantautor, Daner. S’ha escollit un logo per la Taula, la proposta ha estat presentada per Jordi Pujol membre de l’Assciació de Veínes i Veïns de L’Eixample Dreta

Properament us anirem informant sobre el contingut de la jornada, reserveu la data i quedeu-vos pel barri. Fem barri!!!!!!!!!!!!


Propera reunió de la Taula d’ Entitats i Serveis 01/10/2024 a Transformadors, amb Joves de L’Eixample


Taula d’Entitats i Serveis de la Dreta de L’Eixample

El Mercat de la Concepció; La Biblioteca Sofia Barat: - Districte (Ajuntament) - Integral Cooperativa de Salut: - el CAP de Roger de Flor; El Responsable d’Acció Comunitària de Districte - Ômnium:- L’ Associació de Veïnes i Veïns de L’Eixample Dreta- L’ Escola López Vicuña: - AVV Passeig Sant Joan- Coreixample- AFA Escola de la Concepció- Rotary Club Barcelona Diagonal- La Merienda- Integral Cooperativa de Salut- Associació Descabelladas)- (El safareig)- Associació per la Dona Efectiva- Escola Pia Nostra Senyora- Escola FESB Sagrat Cor Diputació- Escolàpies Llúria- grup ECOS- CSS Dreta - Fort Pienc- Projecte Radars- Dona Cançó- CC La Casa Elizalde- Biblioteca Arús- veïna-Salut sense sostre- Mossos d’Esquadra comissaria Eixample, La Dreixa,-….i seguirem creixent

NO A L’EXHIBICIÓ DE LA FORMULA 1

MÉS DE CENT ENTITATS DEMANEN ATURAR L’EXHIBICIÓ DE FÓRMULA 1 AL CENTRE DE LA CIUTAT.

Les entitats demanen aturar la celebració de grans esdeveniments a Barcelona i apostar per un model de ciutat que prioritzi la salut i el benestar dels ciutadans per davant dels visitants i turistes, millorant la qualitat de l’aire i la contaminació acústica, i promovent un ús comunitari i segur de l’espai públic. Es convoca a la ciutadania a manifestar-se en contra de l’exhibició de Fórmula 1 el 19 de Juny al carrer Aragó amb Balmes, a partir de les 17.30h. Entitats veïnals, socials i ecologistes signen un manifest en contra de l’exhibició de Fórmula 1 que Ajuntament i Generalitat organitzen al Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya de Barcelona el proper 19 de Juny. En el manifest, les entitats detallen l’impacte a la salut i benestar del veïnat d’aquest tipus d’esdeveniments degut a la mala qualitat de l’aire i el soroll, l’abús i privatització de l’espai públic que atrau encara més visitants i turistes, depenent econòmicament d’aquests i al mateix temps provocant l’expulsió del veïnat i l’agreujament del canvi climàtic i de la crisi energètica, i promovent una conducció temerària i una velocitat que amenacen la seguretat dels ciutadans. En declaracions del portaveu d’Ecologistes En Acció, Dídac Navarro: “És necessari que es deixi de subvencionar amb diner públic el Circuit de Montmeló i es deixi de promoure-hi institucionalment l'espectacle nociu del motor.” La plataforma vallesana “No ens Vendreu la Moto” demana també que Generalitat i Ajuntament abandonin els esforços en renovar el contracte de Fórmula 1, que surtin del consell d’administració de Circuits de Catalunya SL i deixin d’invertir diners públics en el Circuit de Catalunya, la Fórmula 1 i el parc temàtic projectat al Vallès relacionat amb el mon del motor. Per tot això, les entitats fan una crida a la ciutadania a mobilitzar-se i visualitzar el descontenament amb aquest tipus de macroesdeveniments i privatització d’espai públic. Accés a la versió online del manifest: Barcelona no està en venda. No a la Fórmula Fum.

TALLER MASRIERA

CONTINUEN LES VISITES GUIADES AL

TALLER MASRIERA

El 2024, s'han reprès les visites guiades al Taller Masriera. El templet neoclàssic, situat al carrer de Bailèn, 70, és obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas i es va construir l’any 1882 com a taller de pintors i escultors. Declarat Bé d’Interès Local, des de l’estiu del 2020 és de propietat municipal i la nova temporada de visites guiades s’allargarà fins al juny.

Es programaran un dissabte al mes, tres visites guiades d’uns 45 minuts que començaran a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h per a grups d’un màxim de 25 persones.

ESTEM GUANYANT L’ATENEU MASRIERA!!!!.


ESTÀS INTERESSAT EN LES POSSIBILITATS DE REDUCCIÓ DE LA TEVA DESPESA EN ENERGÍA ELÈCTRICA?


Descobreix el teu terrat: et proposem una sessió informativa que pot ser del teu interès

TURISME

SI ESTÀS PATINT DEGUT A ALGUN PIS TURÍSTIC QUE TENS AL TEU EDIFICI O CONEIXES ALGÚ AMB AQUESTA PROBLEMÀTICA:

NO ESTEU SOLS!

Intentem fer grup per lluitar tots junts. Davant les institucions perquè entenguin i empatitzin
amb el nostre problema i ajudin a resoldre’l.
Posa’t en contacte amb nosaltres, som l’avv de la dreta de l’eixample, estem al carrer aragó
317, els dilluns de 18,30h a 20,30h. contactar amb info@avvdretaeixample.cat
TELEFONAR DE 20H A 22H AL 93 832 23 15
SI NO HO FEM TOTS JUNTS, ELS PISOS TURÍSTICS HI SERAN
SEMPRE...Consulteu els habitatges del vostre entorn i verifiqueu si tenen o no llicència d’ús
turístic:

Intentem fer grup per lluitar tots junts. Davant les institucions perquè entenguin i empatitzin amb el nostre problema i ajudin a resoldre’l.

Posa’t en contacte amb nosaltres, som l’avv de la dreta de l’eixample, estem al carrer aragó 317, els dilluns de 18,30h a 20,30h. contactar amb info@avvdretaeixample.cat

TELEFONAR DE 20H A 22H AL 93 832 23 15

SI NO HO FEM TOTS JUNTS, ELS PISOS TURÍSTICS HI SERANSEMPRE...Consulteu els habitatges del vostre entorn i verifiqueu si tenen o no llicència d’ús turístic:

Guia per protegir les Comunitats de propietaris dels Habitatges d’ús turístic:Tots els edificis de propietat horitzontal han de tenir constituïda una comunitat de propietaris, amb uns estatuts que sovint no contemplen la incidència dels Habitatges d’Ús Turístic, en els pisos de la finca, i que ocasionen problemes de convivència, baixen el valor econòmic dels pisos i redueixen l’oferta dels habitatges d’ús residencial.

Per tal de evitar-ho es necessari modificar els estatuts de la comunitat. El procediment habitual és el següent :

 En una reunió formal de la comunitat de propietaris es fa constar en acta la voluntat que no hi hagi pisos turístics en l'edifici.

 S’encarrega a un advocat la redacció de la modificació dels estatuts.

 Un cop es te l'esborrany, s'envia a tots els propietaris per que indiquin si hi estant d'acord o volen fer alguna modificació, dins d’un un termini.

 Un cop es té el document definitiu incorporant les possibles modificacions, s'envia novament a tots els propietaris per que ho ratifiquin posant un termini per rebre les respostes.

 Si passat aquest termini algun dels propietaris no contesta, se'ls hi envia un burofax requerint-los per que contestin en un termini fixat. Si no contesten s'entén que s'adhereixen a l'esborrany definitiu.

 Per poder aprovar aquesta modificació, han d'estar 4/5 parts dels propietaris (80%).

 El President/a junt amb l'administrador/a de la comunitat presenten un certificat conforme els nous estatuts han estat aprovats pels propietaris i, adjuntant els nous estatuts, es porten al Notari per que els legalitzi.

 Un cop es té el document notarial es porten al registre de la propietat. El Tribunal Suprem conclou que “les limitacions han de ser clares, precises i expresses perquè la inclusió de l'activitat turística a la prohibició estatutària és perfectament coherent amb la seva lletra i esperit, que no és una altra que prohibir que als habitatges s'exerceixi una activitat econòmica amb un caràcter comercial, professional o empresarial com passa amb els apartaments turístics”.

ACTIVITATS

PERIÒDIQUES.

A XAMFRÀ 317

Cor Harmònics.

cada Dimecres

Horari: 20:00h.-22:00h.

Aragó 317

El darrer dimecres 24 de gener de 2024 va començar a assajar el grup de GOSPEL “Cor Harmònics” a Xamfrà 317, un grup ja consolidat fa uns 10 anys i que necessitava un nou espai.

Interessats enviar un correu a: info@avvdretaeixample.cat

Dinars de carmanyola.

cada Dimecres

Horari: 14:00h a 15:30h.

Aragó 317

El programa VINCLES organitza DINARS DE CARMANYOLA,
un grup de conversa en català bàsic, a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317.

INSCRIU-TE! enviant un correu a:

coereixample@coreixample.com

Taller d’iniciació al bridge.

cada Dijous

Horari: de 18:30h a 20:00h

Aragó 317

Les places ja estan exhaurides, però, tot i això, si esteu interessats/interessades, us animem a inscriure-us en la nostra llista d'espera enviant un correu a info@avvdretaeixample.cat


Taller d’iniciació al bridge. Aquest mes de gener la nostra companya Suzanne ens iniciarà en els secrets del joc del Bridge. Una manera divertida de socialitzar alhora que exercitem les nostres capacitats cognitives.

La CORAL de l'AVVDE

Els divendres: Cada 15 dies

Horari: de 19:30h a 20:30h

Aragó 317

La CORAL de l'AVVDE us anima a participar-hi.

Veïnes i veïns us proposem que els interessats a participar a la coral us afegiu als assaigs que anirem fent aquests propers mesos fins a la Festa Major.
Farem cançons de sempre. Ens trobarem a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317, al carrer d’Aragó 317, els divendres bimensuals, de 19:30h fins a 21h.

Tothom serà benvingut!


Si vols més informació o ja estàs decidit a apuntar-te, contacta amb
Joan Alegre al 636954923

TALLER GRATUÏT DE GANXET

cada dilluns

Horari: de 16:00h a 18:00h

Aragó 317


Enganxat al ganxet!!! A la mitja! A les agulles circulars!


La Comissió de Cultura i Lleure de l’AVVDE ha agafat al vol la idea d'algunes de les seves voluntàries de crear un nou taller, aquí a Xamfrà317. Aquest cop el taller girarà al voltant de les agulles de ganxet i mitja teixint al mateix temps que bufandes i puntes, relacions i coneixences.

Interessats enviar un correu a: info@avvdretaeixample.cat


CALENDARI MENSUAL

DE L’AVVDE

XAMFRÀ 317

Primer dilluns:

ASSEMBLEA GENERAL:

info@avvdretaeixample.cat

Segon dilluns:

SOCIAL I COMUNITARI: info@avvdretaeixample.cat

Educació
Salut
Benestar Social
Persones grans

Tercer dilluns:

URBANISME I HABITATGE: info@avvdretaeixample.cat
Equipaments
Taller Masriera
Espai Públic i Zones Verdes

Habitatge
Turisme
Medi Ambient
Mobilitat

Quart dilluns:

COMUNICACIÓ: comunicació@avvdretaeixample.cat
Butlletí:

Marketing:
Relacions públiques:
Xarxes socials:

Divendres:

CULTURA, FESTES I LLEURE: info@avvdretaeixample.cat
Festa Major
Cine Forum
Altres activitats

twitter facebook website instagram 
Disseny gomezminarro.com
Email Marketing Powered by MailPoet