Reptes i activitats per al 2022
Editorial

La nostra prioritat des de de L’Associació serà millorar la qualitat de vida de les persones. Atendre les necessitats del barri que es varen recollir l’any passat són una responsabilitat a esdevenir fets aquest any.

Treballarem perquè L’Ajuntament rebi totes les propostes de millora, queixes o suggeriments del barri i en un termini raonable respongui amb una previsió de valoració o execució per cada cas.

Hi ha punts preocupants com el de la senyalització del carril bici de la Plaça Tetuán, que encara no s’ha acabat, o la renovació del plantat d’arbres en els escocells buits del barri, on encara no tenim una valoració de possible d’execució. D’altes com la revisió dels carrils bicis, per exemple a la Gran Via ja han començat. Els cavis de mobilitat s’estan revisant constantment així com els del espai públic.

L’ocupació d’habitatges per la manca d’accés a l’habitatge i el sensellarisme són temes molt presents en aquest barri, no ens podem permetre cap accident més. Demanem a l’Ajuntament que agafi forces, l’any acaba de començar i tenim molta feina, el barri ho necessita.

L’Espai d’Entitats Xamfrà 317 ja inaugurat l’any passat ens permetrà també millorar la cohesió social i així aconseguir un barri més humà. Aprofitem per agrair de nou a l’Ajuntament aquestes noves actuacions i els projectes futurs del Carrer Girona Eix de Vianants i la constitució del Grup Impulsor del Taller Masriera.

Restem a la vostre disposició els dilluns a Aragó 317, de 18,30h a 20,30h, amb cita prèvia.

Alguns dels principals reptes i reivindicacions per al 2022

1.- LLUITA CONTRA LA CONTAMINACIÓ. Pacificació dels carrers. Implementar la ZBE. Projecte Superilles, carrer Girona Eix de Vianants. Reordenació de la mobilitat de la Pl. Tetuán.

2.- MÉS EQUIPAMENTS PÚBLICS. L’empobriment de la població reclama més serveis públics. Més escoles. Taller Masriera Ateneu: recuperació del Teatre Studium.

3.- LLUITA CONTRA LA GENTRIFICACIÓ. Contra els desnonaments i l’expulsió de població. Per un Pacte Nacional de l’Habitatge.

4.- EN DEFENSA DE PATRIMONI. Prou remuntes i operacions especulatives que generen més gentrificació. Creació de l’Institut Municipal del Patrimoni.

5.- MÉS ZONES VERDES. Qualificació de Zona Verda d’espais qualificats de xarxa viaria, com Pl. Tetuán, Jardins Reina Victoria… Més jardins interiors d’illa. Eixos verds. Revisió del PGM.
Més totes aquelles qüestions que puguin anar sorgint bé per les propostes que ens feu arribar o bé per les circumstàncies que sorgeixin.

Algunes de les activitats previstes per al 2022

GENER

Constitució del Grup Impulsor del Taller Masriera: Com bé sabeu el Taller Masriera és un edifici adquirit per l’Ajuntament de Barcelona el juliol de 2020, i que ha d’entrar en fase de definició dels usos com equipament de barri. L’AVVDE està reclamant al Districte de l’Eixample la constitució del Grup Impulsor.

Seguiment del projecte del Carrer Girona, Eix de Vianants i l’Eix verd de Consell de Cent, en el marc del projecte Superilles.

MAIG

Coincidint amb la Festa Major, estrena del Documental “El Silenci del Temple” dirigit per Sònia Abella i produït per Nanouk Films. Com també deveu saber, el finançament d’aquest documental sobre el Taller Masriera ha anat a càrrec de l’AVVDE i del micromecenatge dels veïns de la Dreta de l’Eixample.. Properament anunciarem el dia i el lloc de l’estrena, que serà gratuïta per tothom.

26/05 AL 15/07 Inauguració de l’Exposició “Taller Masriera. Memòria i futur”, a la Casa Elizalde, Sala Carme Biada i projecció diària del documental “El silenci del Temple”. Aquesta és una mostra de la trajectòria històrica del Taller Masriera i la seva recuperació per a la ciutat.

27/05, 28/05 I 29/05 DE 2022 Festa Major i Fira Modernista. PERSONATGE DE LA FIRA MODERNISTA: Hermen Anglada Camarasa (Barcelona 1871 – Port de Pollença 1959)

Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...
Xarxes socials