Reunió de l'AVVDE amb el Regidor del Districte de l’Eixample, Sr. Jordi Martí
Noelia Gómez

A partir de la reunió mantinguda el passat dia 10 de setembre a la seu del Districte de l’Eixample, en la qual es varen tractar les reivindicacions de l’AVV Dreta de l’Eixample per al mandat 2019‐2023, manifestem la nostra satisfacció per la sensació de coincidència en la detecció de les problemàtiques del barri.

L’AVVDE té la ferma voluntat de seguir treballant, braç a braç, en la mesura de les nostres possibilitats, per tal d’encarrilar les respostes a les qüestions plantejades i vehicular la comunicació entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes.

DEMANEM una especial celeritat i concreció en les respostes sobre alguns dels temes tractats:
Taula d’Habitatge Oberta. Estructura municipal creada el 2018, destinada a la recepció i l’intercanvi de dades amb les entitats i la identificació dels conflictes d’habitatge. Constituir un estoc d’habitatges de lloguer protegit i oficina antimobbing. Regulació de preus de lloguer.
Posar data amb urgència a la Taula d’Habitatge Oberta per tal de tractar una de les principals problemàtiques del barri i que tots sabem que és de difícil solució, sempre. Però amb conseqüències molt dures i penoses massa sovint. Cal tenir el retorn dels conflictes entrats per la Bústia Única. Pensem que es pot fer més del que es fa.

Casal de barri. Reivindiquem la necessitat d’un equipament de gestió cívica al Local d’Aragó 317, un espai de trobada del veïnat.  Aquest espai s’hauria d’inaugurar per a la propera Festa Major 2020.
El Taller Masriera, Ateneu de gestió cívica. Adquisició d’aquest emblemàtic edifici del carrer Bailèn 70 per a obrir‐lo al barri com a Ateneu de gestió cívica. Incrementar la protecció patrimonial exterior i interior.
Se’ns va explicar que està en marxa una modificació de la protecció patrimonial de la finca per incloure també la part edificada de l’interior d’illa. També es va esbossar una visita conjunta de l’AVV amb el nou regidor al Taller Masriera, que el districte gestionaria.
Demanem poder disposar de les informacions precises tant del tràmit com del contingut de la modificació així com d’altres treballs complementaris que es plantegin i que puguin facilitar que el Taller Masriera esdevingui un equipament d’ús públic.

Carrer Girona-Eix de Vianants. Continuïtat del Grup Impulsor. Redacció del Pla d’usos. Redacció del Projecte i execució de les obres de la primera fase. Reducció de la mobilitat rodada i millora del Transport Públic
Se’ns explica que a l’octubre‐novembre 2019 s’iniciarà el procés participatiu per al Pla d’usos que cal aprovar inicialment sens falta el gener de 2020, data en què finalitza la suspensió de llicències.
Posar data concreta a l’inici del procés participatiu donada la urgència de les dates i ens oferim, si cal, a tenir una reunió prèvia amb Coreixample i els responsables municipals.

Avancem la problemàtica de la preocupació veïnal per la proliferació de petits comerços multi producte amb horaris extensius i que, de la simple observació, se’n desprenen dubtes de què compleixin amb la normativa vigent. Demanem que l’Ajuntament verifiqui aquest compliment i que el proper Pla d’usos plantegi la regulació també d’aquest tipus d’establiments.

Atesa que l’actuació en el carrer Girona té com a un dels principals objectius la millora de la qualitat de l’aire, demanem també especial celeritat en la resposta al darrer punt d’aquest escrit.

Resoldre les greus incidències de les línies de transport públic o privat, urbà o turístic en els conflictes de Provença/Pau Claris, Casp i la Ronda Universitat.

Qualitat de l’aire i emergència climàtica. Demanem informació sobre quines són les accions que l’Ajuntament té previstes per a la ciutat de Barcelona i per a l’Eixample en particular.
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...
Xarxes socials